Baby massage

De eerste ‘taal’ die je kindje leert, is de taal van de aanraking. Veel van de indrukken die baby’s opdoen ervaren zij via de tast. Aanraken en knuffelen van baby’s is dan ook essentieel voor hun ontwikkeling.

Het stimuleren van de huid, door bijvoorbeeld baby massage, is belangrijk voor de lichamelijke en psychische ontwikkeling en heeft een positieve invloed op de bloedsomloop, ademhaling, ontspanning en de werking van de maag en darmen. Het is een speciaal moment van ontspanning en intensief contact tussen jou en je kindje. Hierdoor leer je de signalen die je kindje afgeeft beter te begrijpen en interpreteren.

Onze docent maakt gebruik van de Shantala massage. Shantala massage is een vorm van totale lichaamsmassage voor baby’s die in India gebruikt wordt tijdens de dagelijkse verzorging. Het is een liefdevolle, eenvoudige manier voor massage die uitgaat van respectvolle benadering.

De babymassage wordt aan huis gegeven waardoor je in een vertrouwde omgeving de techniek van de babymassage aan kunt leren en de docent de volle aandacht heeft voor jullie. De docent zal de technieken demonstreren op een pop zodat jij de techniek direct toe kan passen op je kindje.

Na afloop krijg je een hand-out van de technieken en een klein flesje olie, zodat je daarna zelf aan de slag kunt.

Heb je een vriendin of vriendinnen, die ook een kleintje hebben en geïnteresseerd zijn in babymassage. Dan kan je ervoor kiezen om de babymassage bij 1 van jullie thuis te doen met een klein groepje.

Tijdstip en datum kunnen in overleg met de docent gepland worden.

 

Individuele Babymassage aan huis 1,5 uur                                                  €60,-

Babymassage aan huis in een kleine groep  (max 4 personen) 2 uur   €120,- *

*prijs per groep

 

Wat krijg je:

  • persoonlijke begeleiding docent
  • gebruik massage olie
  • klein flesje olie om daarna zelf aan de slag te kunnen
  • hand-outs van de technieken om thuis meteen toe te kunnen passen

Klaarleggen:

  • Badlaken/speelkleed om op te zitten
  • Handdoekje/hydrofiel om je kindje toe te dekken
  • Babydoekjes voor eventuele ‘ongelukjes’
  • Luier
  • Eventueel een pyjama voor je kindje zodat je deze na de massage meteen aan kunt trekken

Probeer de voeding zo te plannen dat deze ruim voor of na de massage valt (ong. een half uur) zodat de kans op spugen of onrust door honger zo klein mogelijk is.