McKenzie Therapie. Iets voor u?

MDT McKenzie is de afkorting van Mechanical Diagnosis and Treatment volgens McKenzie. Het is een wereldwijd gebruikte onderzoeks- en behandelmethode voor mensen met klachten aan het bewegingsapparaat.

Deze behandelmethode geeft uitstekende resultaten bij rug- en nekklachten, al dan niet met uitstraling naar armen en benen . Met eenvoudige oefeningen en houdingsadvies wordt aangeleerd de klachten zelf te verbeteren en deze verbetering te handhaven.

Bovendien geeft deze methode ook goede resultaten bij behandeling van de overige gewrichten, zoals schouder, heup en dergelijke.

Het doel van de methode is niet alleen de klachten zo snel mogelijk te laten verdwijnen, maar ook te zorgen dat deze in de toekomst zo min mogelijk terugkeren. De behandeling volgens MDT is namelijk gericht op de “zelfredzaamheid” van de patiënt. Aan de hand van eenvoudige oefeningen en houdingsadvies wordt aangeleerd de klachten zelf te verbeteren, zodat in de toekomst minder hulp van de therapeut nodig zal zijn. Wel zal de therapeut, indien nodig, de oefeningen en houdingsadvies eventueel aanvullen met  manuele technieken, zoals mobilisaties.

MDT McKenzie is momenteel wereldwijd de meest onderzochte en best gedocumenteerde behandelmethode voor mechanische klachten aan het bewegingsapparaat. De inzichten worden in vele internationale richtlijnen voor manuele- en oefentherapie gebruikt.

Meer weten over MDT McKenzie? Kijk eens op http://www.mckenzie.nl/ of stel onze McKenzie Therapeut Heleen eens een kritische vraag!