Manuele therapie

Een fysiotherapeut die na zijn opleiding aanvullend een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd, mag zich manueel therapeut noemen. Daarmee heeft hij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam, met als expertise, alle gewrichten en met name de wervelkolom. Door zijn gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van jouw klachten te beoordelen.

Als manueel therapeut richt hij zich enerzijds op het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds op houding en bewegingen door deze te verbeteren. Hiervoor gebruikt hij een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast.

De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn.

Voorbeelden van klachten die behandeld kunnen worden door een manueel therapeut:

  • Hoofdpijn en nekpijn, vaak in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom
  • Nekklachten en schouderklachten, met uitstraling naar de armen
  • Hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met pijn in de ribben of borst
  • Lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen
  • Duizeligheid bij het bewegen van de nek
  • Kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekpijn
  • Heupklachten

Hoe behandelt de manueel therapeut?
De manueel therapeut kent een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast. Deze behandelmethode laat de gewrichten beter functioneren en verbeterd je houding en bewegingen. De effecten zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Advies
Wil je hier graag meer over weten of een afspraak maken vul dan hiernaast het contactformulier in.