McKenzie therapie

Vanaf heden kun je in onze praktijk voor fysiotherapie ook terecht voor McKenzietherapie. Fysiotherapeute Heleen Goos heeft haar opleiding voor deze specifieke behandelmethode met succes afgerond.

MDT McKenzie is de afkorting van Mechanical Diagnosis and Treatment volgens McKenzie. Het is een wereldwijd gebruikte onderzoeks- en behandelmethode voor mensen met klachten aan het bewegingsapparaat.

Deze behandelmethode is bekend geworden door de uitstekende resultaten bij rug- en nekklachten al dan niet met uitstraling in benen of armen. Bovendien geeft deze methode ook goede resultaten bij behandeling van de overige gewrichten, zoals schouder, heup en dergelijke.

Het doel van de methode is niet alleen de klachten zo snel mogelijk te laten verdwijnen, maar ook te zorgen dat deze in de toekomst zo min mogelijk terugkeren. De behandeling volgens MDT is namelijk gericht op de “zelfredzaamheid” van de patiënt. Aan de hand van eenvoudige oefeningen en houdingsadvies wordt aangeleerd de klachten zelf te verbeteren, zodat in de toekomst minder hulp van de therapeut nodig zal zijn. Wel zal de therapeut, indien nodig, de oefeningen en houdingsadvies eventueel aanvullen met  manuele technieken, zoals mobilisaties.

MDT McKenzie is momenteel wereldwijd de meest onderzochte en best gedocumenteerde behandelmethode voor mechanische klachten aan het bewegingsapparaat. De inzichten worden in vele internationale richtlijnen voor manuele- en oefentherapie gebruikt.

Meer weten over MDT McKenzie? Kijk eens op http://www.mckenzie.nl/

Advies
Wilt je hier graag meer over weten of een afspraak maken vul dan hieronder het contactformulier in.