Medical taping

Onder de behandelmogelijkheden van onze praktijk voor fysiotherapie valt ook medical taping. Dit is een tape-techniek waarbij met een speciale tape de spieren in hun functie worden ondersteund, zonder dat deze in beweeglijkheid worden beperkt. Medical taping kan echter ook worden toegepast om zwellingen te verminderen en de doorbloeding te stimuleren.

De achterliggende gedachte hierbij is dat spieren niet alleen invloed hebben op de bewegingen van het lichaam, maar bijvoorbeeld ook de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur beรฏnvloeden. Als de spieren niet goed werken, kan dat dus resulteren in uiteenlopende klachten en symptomen. Wanneer de niet goed functionerende spieren echter ondersteund worden met deze speciale elastische tape, zal dat het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleren.

Tapen tegen hooikoorts
Sinds kort kunnen onze fysiotherapeuten ook een tape-techniek toepassen tegen uw hooikoorts klachten. De kunnen de klachten sterk kunnen verminderen of er zelfs voor kunnen zorgen dat u klachtenvrij het seizoen doorkomt!

Advies
Wilt je hier graag meer over weten of een afspraak maken vul dan hiernonder het contactformulier in.

Bron: FysioTape